Lier kent een eeuwenlange reuzentraditie. De succesvolle Ommegang tijdens de Gummarusfeesten 2015 heeft aangetoond dat die traditie nog volop leeft. Zozeer zelfs dat de reuzen graag wat meer willen buiten komen, nog eens blij de lucht in te asemen die riekt naar de Nethe en de vlaaien, al was het maar eens per jaar. ‘Liefst op een zondag’ heeft stamvader Goliath laten weten, ‘die geeft ’t meeste kans op goed weer’. En zo heeft Lier er een feestdag bij, de Zondag van ’t Groot Volk of simpelweg GrOOte Zondag: jaarlijks gaan Goliath en de Reuzin, de Kamenierster, Kinnebaba, Grotemoe en Groteva, Janneke broer en Mieke zuster één week vóór de Sint-Gummarusprocessie op stap in de stad.

8 oktober 2017 is het zover, de eerste GrOOte Zondag. Goliath heeft voor de gelegenheid de Duffelse reuzenfamilie – Reus en Reuzin met hun drie kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba en Moor en Morin – uitgenodigd voor een stadwandeling begeleid door feestelijke fanfareklanken. Als afsluiter is het hele gezelschap getuige bij de officiële inschrijving in het Register van de burgerlijke stand van de nieuwe reuzin Carlin, een creatie van de Lierse Keersters ter gelegenheid van hun 90-jarig jubileum.

PARCOURS: 14U BEGIJNHOFSTRAAT – ZIMMERPLEIN (REUZENDANS) – PAPEGAAIENSTRAAT – FELIX TIMMERMANSPLEIN (REUZENDANS) – 15.30U GROTE MARKT (INSCHRIJVING VAN CARLIN IN HET REGISTER VAN DE BURGERLIJKE STAND) (REUZENDANS) – 16.30U EIKELSTRAAT – BEGIJNHOFSTRAAT.

Download flyer (PDF)